9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Makine üreticileri ikinci randevu için gün sayıyor

Türkiye’nin ilk ve tek mermer makinaları, teknolojileri ve ekipmanları fuarı CNR MarbleTech İstanbul, bu yıl da oldukça iddialı.

Makine üreticileri ikinci randevu için gün sayıyor

Yerli ve yabancı 50’nin üzerinde sektör öncüsü firmanın son teknolojik ürünlerini tanıtacağı fuarı, 4 günde binlerce sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Mermer sektörünün en büyük ticaret platformu olan CNR MarbleTech İstanbul - Mermer Makine Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açıyor. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, Doğaltaş Makina ve Teknolojileri Üreticileri Derneği (DOTEK) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, 4–7 Kasım 2020 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini buluşturacak. İlki geçen yıl gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören fuar, bu yıl yerli ve yabancı 50’nin üzerinde firmaya ev sahipliği yapacak.

B2B iş görüşmeleri global ticareti canlandıracak

Sektörün en büyük ticaret platformu niteliğini taşıyan fuarda, mermer ve doğal taş sektörü, iş makineleri ve ekipmanları, jeneratörler, ambalajlama sistemleri ve bilgisayar destekli teknolojiler tanıtılacak. Sektör için yeni uluslararası iş bağlantıları kurma, ticaret ve ihracat oranını artırma fırsatı sunulan fuara, farklı ülkelerden profesyonel alım heyetleri de katılacak. İç piyasanın yanı sıra özellikle yakın coğrafyadaki mermer üreticilerinin makine veekipman ihtiyacını karşılama potansiyeli bulunan fuarda, B2B iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

Makine üreticileri mermer ihracatına yön veriyor

Ürettikleri son teknoloji makinalarla 2 milyar dolara ulaşan mermer ihracatına adeta yön veren makina üreticileri, 120’yi aşkın ülkeye yaklaşık 14 milyon dolarlık makine satışı yapıyor. Global pazardaki gücünü arttırmak için her geçen gün yurtdışına daha fazla odaklanan Türk mermer makine üreticileri, hedef pazarları olan İran, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Makedonya, Filistin, İsrail, Ürdün, Irak, Mısır, Libya, Suriye, Lübnan, Almanya, Bulgaristan, Rusya, İngiltere ve Fransa’dan binlerce profesyonel alıcıya ev sahipliği yapacak.

Fuarlara katılımda HES kodu zorunluluğu

Her yıl yılda gerçekleştirdiği 40’ın üzerinde fuar ile sektöre yön veren CNR Holding, yeni normalleşme döneminde fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılırken, havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuluyor. Aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısı sınırlandırılırken; fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma

MiningWorld Russia Fuarı için geri sayım başladı!

19 Nisan 2024 Cuma

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Maden Türkiye Fuarı’nın Büyük Buluşmasına Hazır Mısınız?

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun