9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Eurasia Rail’de Demiryolları Sektörünün Bugünü ve Geleceği Masaya Yatırılacak

Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük üç demiryolu fuarından biri olan Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, 9. Kez 25 – 27 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Eurasia Rail’de Demiryolları Sektörünün Bugünü ve Geleceği Masaya Yatırılacak

9. Uluslararası Demiryolu ve Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail, TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi’nde 25-27 Kasım tarihleri arasında önemli konuk ve konuşmacıları ağırlayacak.

Türkiye’deki demir yolu ve hafif raylı sistemler sektörüne yönelik en önemli fuar olan Eurasia Rail’de, fuar ile eş zamanlı gerçekleşecek olan kapsamlı konferans ve seminer programında ziyaretçiler ve katılımcılar, demiryolu taşımacılığına yönelik son gelişmelerin, yeniliklerin ve teknolojilerin yanı sıra sektörde karşılaşılan zorluklar ve bunlara yönelik olası çözümler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

3 gün boyunca fuarla eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlik programı kapsamında bu sene Eurasia Rail, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ve TCDD Taşımacılık’ın ana desteği ve Metro İstanbul’un sponsorluğunda bölgedeki raylı sistemler sektörünün en önemli aktörlerini bir araya getiriyor.

Sektör sürekli değişim halindeyken güncel bilgilere sahip olmak, network genişletmek ve iş bağlantıları güncel tutmak, çevik bir şekilde konumlanmak adına oldukça önemli. Eurasia Rail, ülkemizin demiryolu ve raylı sistemlerde son yıllarda gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki atılımları dünyaya güçlü bir biçimde sergilemek, sektörün de öncü aktörlerinin teknoloji odaklı Ar-Ge yatırımları ile geliştirdiği inovatif ürünleri tanıtmak adına sektörel bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda önemli bir platform sunuyor. Bu sebeple, konferanslar, teknik sunumlar, özel fuar turu, ulaşım sistem ve teknolojileri geliştiren start-uplar buluşması gibi farklı formatlardaki etkinlikler ile ziyaretçi ve katılımcılar Eurasia Rail’n sunduğu zengin bir program ile raylı sistemler sektörünün üst düzey karar vericileri, departman direktörleri ve teknoloji uzmanları bir araya gelecek.

Sektöre yön verecek etkinlikler Eurasia Rail’de

Fuarın ilk gününde “Mobilitenin Geleceği: Çevreci ve Verimli Hareketlilik” paneli T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleşecek. Yerel yönetimleri destekleyen kamu yatırımlarından demiryolu sektöründe enerji verimliliği ve tasarrufuna,  yeşil ve çevreci demiryolu taşımacılığından  Kovid-19 sonrası dönüşen sektöre kadar birçok konunun konuşulacağı panelde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve UGES Sektör Başkanı Dr. İbrahim Bekar konuşmacı olarak yer alacak.

Fuarın ilk gününün devamında, TCDD iş birliğinde, moderatörlüğünü İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun yapacağı “Demiryollarında Emniyet ve Dijitalleşme Odaklı İnovatif Yatırımlar ve Yerli Ar-Ge” adlı panelde  AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, UIC Yolcu Direktörü ve Ortadoğu Bölgesel Kurulu (RAME) Koordinatörü Marc Guigon, TCDD Genel Müdürü ve YKB Metin Akbaş, TÜRASAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, İstanbul Medipol Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan konuşmacılar arasında yer alacak.

Fuar açılış gününün son oturumu ise TCDD Taşımacılık iş birliğinde “Uluslararası Ticarette Lojistik Koridorlarının Önemi” başlığında olacak. Moderatör, Maltepe Üni. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş yönetimindeki panelin konuşmacıları ise şunlar: TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yön. Kr. Bşk. Hasan Pezük, Azerbaycan Demiryolları (ADY) Genel Müdür Yardımcısı Iqbal Huseynov, KTZ Express Türkiye Direktörü Bakytbek Mukishev, Rail Cargo Logistics İstanbul Genel Müdürü Murat Hürmen ve Pasifik Eurasia CEO ve Yön. Kr. Ü. Murat Karatekin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma

MiningWorld Russia Fuarı için geri sayım başladı!

19 Nisan 2024 Cuma

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Maden Türkiye Fuarı’nın Büyük Buluşmasına Hazır Mısınız?

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun