9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Konut Alıcılarını Baştan Çıkaracak 6 Şey

Geliştiricilerin yeni lüks stil konutlarını yüksek rekabette öne çıkaracaklarını iddia ettikleri teçhizat ve son dokunuşlar…

Konut Alıcılarını Baştan Çıkaracak 6 Şey

Geliştiriciler uzun zamandan beri lüks binalarında ünlü mimarlarla çalışmışlardır, ancak birkaç yıl önce, iç mekanlara da dış mekanlarla aynı gösterişi sağlamak için üst düzey bina tasarımcılarını işe almaya başladılar.


Bir Douglas Elliman raporuna göre bir bina ile ilişkili Paris Forino, Ryan Korban veya Lee Mindel gibi yetenekli tasarımcıların beğenisine sahip olmak, onu özel olarak markalaştırmanın bir başka yolu haline geldi. Ancak geliştiriciler her ne kadar binalarını rakiplerinden ayıracak bir imza stili eklemek için tasarımcıları işe alsa da, bu her zaman işe yaramamaktadır çünkü sonunda daireler aynı pazardaki niş içerisinde diğerleriyle birçok ortak noktaya sahip olmaktadır.


Öyleyse üst sınıf bir daireyi standart sayılan bir daireden nasıl ayırt edersiniz? İşte geliştiricilerin konut alıcılarını etkilemesine yardımcı olacak trendler.


Herringbone veya Chevron Desenler


Koyu renkli zeminleri hatırlarsınız, günümüzde yüksek kaliteli daireler genellikle beyaz meşe parkelere sahiptirler . Çoğu zaman ahşabın kalasları sıralı paralel çizgilerde yan yana dizilmiş değil, zikzak desenleri içerisinde chevron ve herringbone olarak görülmektedir.



Bu desenler sadece parkede değil, mermer dahil diğer döşeme malzemeleriyle de kullanılabilir ve bazen banyolarda kullanılmaktadır.



Bu tür döşemelerin montajı için daha fazla zaman ve uzmanlık gerektirir ve tasarımcıların bazen bireysel müşterilere özel iç mekanlar için belirlediği eşsiz karmaşık bir parke esintisine sahiptir.


Bazı diğer tasarımcılar ise standart tasarıma sadık kalır, ancak bugün en yeni gelişmelerdeki plakaların çeyrek inç genişliğinde olmasına rağmen endüstriyel görünüm için ekstra geniş ahşap plakalar belirtir.


Mermer Her Yerde


Daha makul fiyatlı olan iç mekanlarda kullanılan insan yapımı taş - Sezar taşı, Corian ve kuvars gibi - kesinlikle dayanıklıdır, ancak üst düzey evler mermerden yapılmıştır. NoHo’daki, 40 Bleecker’da iki aşamalı mutfak tezgahları için mermer ve daha yaygın olarak faydalanıcı paslanmaz çelikle ilişkili bir cihaz olan soba davlumbazlarında simetrik parçalar kullanılmıştır. Banyolarda ise her yüzeyde mermer görmeniz olasıdır.



İtalya, Carrara'da taş ocağında işletilen gri damarlı bir mermer olan Calacatta ve Bianco Dolomit mermerleri halen sıkça tercih edilen bir seçenek.  TriBeCa'da 111 Murray'in iç mekanlarını tasarlayan MR Architecture & Décor'un kurucusu David Mann bu mermerler için “Ustaca yapılmış olması hoşumuza gidiyor.” dedi.


Mutfak Aletlerinde Bolluk


Yüksek kaliteli daireler ısıtma çekmecelerine, ankastre kahve makinelerine, çift bulaşık makinelerine, şarap buzdolaplarına ve daha fazlasına sahiptir.


Aletler Amerika’da mı üretiliyor? Pek sayılmaz. Subzero buzdolapları, Viking ve Wolf sobalarında olduğu gibi görünmeye devam ediyor. Fakat son günlerde Miele, Bosch ve Lacanche gibi Avrupa markalarını mutfaklarda daha çok görebilirsiniz.



Bayan Kraus, Avrupa markalarının “daha zarif bir estetik” ve “daha ileri teknoloji” olma ününe sahip olduklarını söyledi. Bay Miller ise, “Çoğu insanın duymadığı bir markaya sahip olmakla ilgili egzotik bir şey var” dedi.


Yüksek Tavanlar



New York’un savaş öncesi binaları tipik olarak dokuz buçuk metre yüksekliğe sahiptir. Savaş sonrası dönemde, bu yükseklik sekiz buçuk metreye düştü. Günümüzde bu yükseklik lüks binalarda savaş öncesi dönemdeki gibi artmaya başlamıştır. Bugün dairelerin yüksekliği on metreye çıkmıştır ve hatta bazıları on metreyi bile geçmiştir. NoMad'in en yüksek binası olan Madison House, Gachot tarafından tasarlanan dairelerde 11 metreye varan tavan yüksekliğine sahiptir.


Sanatsal Duvarlar


Bu özellik, lüks binaların sanata verdiği vurguyu yansıtıyor olabilir ve milyonluk bir daire alabilecek alıcıların değerli tablo ve fotoğraf topladıkları varsayımına dayanır.



Ancak pek çok yeni dairenin genellikle camdan oluşması ve zeminden tavana pencereler sunması nedeniyle sanatı sergilemek için sadece küçük bir duvar alanı bırakması bir sorun haline gelmektedir. Bunun üzerine girişimci pazarlama dehaları, daire içerisindeki kullanılmayan duvarları “sanat duvarı” veya “galeri” olarak adlandırmışlardır.


Akıllı Teknoloji



Günümüz lüks konutlarında, akıllı teknoloji ile dünyanın bir ucunda tatil yaparken New York’taki evinizin sıcaklığını telefon üzerinden belirlemek mümkün. Perde ve ışıkları bile manuel bir dokunuşa ihtiyaç duymadan ayarlayabilirsiniz.


Yerden Isıtmalı Banyo Zeminleri



Yüksek kaliteli lüks konutlarda, özellikle ana banyolarda yerden ısıtmalı banyo zeminleri kullanılmaktadır. Hatta bazı ultra lüks konutlarda bu sistem evin bütün banyolarında vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun