9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın En Uzun İç Mekan Şelalesine Sahip Havaalanı!

Singapur'un Jewel Changi Havaalanı, hem ölçek hem de tasarım açısından son zamanlarda tamamlanmış nefes kesen bir yapıdır...

Dünyanın En Uzun İç Mekan Şelalesine Sahip Havaalanı!

Başkalarınınkinden farklı bir tasarım olmayı amaçlayan Singapur'un Jewel Changi Havaalanı, hem ölçek hem de tasarım açısından son zamanlarda tamamlanmış nefes kesen bir yapıdır.
Halka açık, doğa temalı perakende ve eğlence kompleksinin, camdan ve çelikten yapılmış kendine özgü kıvrımlı cephesiyle, eski bir otopark alanına inşa etmek için 1,7 milyar dolara mal olduğu ve havaalanının üç yolcu terminalini birbirine bağladığı bildiriliyor.

Bu ikonik yeni yapının özünde, dünyanın en uzun iç mekan şelalesinin - 40 metre yükseklikte - çatıdaki merkezi bir açık okülüsten gelen yağmur suyunu önemli ölçüde yükselten binlerce ağaç ve çalılıkla dolu teraslı bir kapalı peyzaj olan Shiseido Orman Vadisi yer almaktadır.
East Trail, yolu boyunca birkaç tane daha küçük şelaleye sahipken, West Trail ziyaretçilerin dönen sis arasında dolaşmasına izin veriyor. Beşinci kattaki Canopy Park, labirentler, slaytlar ve cam tabanlı bir köprü ile ilgi çekici yerlerin yanı sıra, yaklaşık bin kişi kapasiteli bir etkinlik alanına sahiptir.

Dünya standartlarında bir yaşam tarzı olan bu havaalanı, Changi Airport Group ve CapitaLand'ın ortak girişimi olan Jewel Changi Airport Development tarafından tamamlandı ve Changi Havaalanı'nın 1 numaralı terminal kapasitesinin yanı sıra açık otopark kapasitesini artırma ihtiyacı ile başladı.

Uluslararası mühendislik danışmanlığı BuroHappold, tasarımı optimize etmek ve aşırı ısınmadan maksimum ışığın girmesine izin vermek için gelişmiş bina bilgi modelleme (BIM) araçlarıyla çalıştı - bitkilerin büyümesi için ideal ortamı yarattı. Sonuç sadece güzel değil, aynı zamanda inşa edilebilir ve ekonomik olarak da uygulanabilirdi.
Bu sistemlerin birçoğunun kabuk yapıları sadece mütevazı bükülme kuvvetlerine sahiptir. Ama bu şekil farklıydı. Uzun ekseni etrafında simetrik olmayan, daha önce tasarladığımız diğer yapılara kıyasla şekildeki gerilmelerde büyük farklılıklar yaratan halka şekilli bir formdur.
En uzun açıklıkta 200 metre mesafedeki karmaşık bir çelik ve cam tavan ile taçlandırılan Jewel Changi Airport, önemli inşaat zorlukları başardı. Çatı, kenar boyunca kesintisiz bir şekilde desteklenir, entegre yapı ve cephe sistemi neredeyse sütunsuz bir iç mekan oluşturur.

Bu çığır açan vizyonu gerçekleştirmek için Safdie Architects, mühendislik, peyzaj mimarlığı, iç tasarım ve sanat alanlarında en iyi beyinlerle küresel işbirliğini bir araya getirdi.
BuroHappold, çelik konstrüksiyonu, ızgara kabuğu toplam 3.500 ton ağırlığında üretti. Dirsekli tavan tam anlamıyla havada asılı görünüyor. BuroHappold, çelik konstrüksiyonu, ızgara kabuğu toplam 3.500 ton ağırlığında üretti. Dirsekli tavan tam anlamıyla havada asılı. Hassas şekilde tasarlanmış donut şeklindeki çatı, beton bir yapıya dayanan, çevre halkası ve 14 boru şeklinde çelik ağacı benzeri sütun üzerinde desteklenen kesintisiz bir ızgara kabuğu oluşturur.

Jewel tavanı, hepsi farklı olmak üzere 5.000 düğümden ve 14.000 çelik elemandan oluşur. Bununla birlikte, donanım parçalarının tümü, benzer bir bağlantı detayına sahip olmalarını sağlayan - tüm yapılarda ortak bir yapı sistemi ve bağlantı stratejisi yaratan - tutarlı bir geometrik kurallar kümesini paylaşır.
Her karmaşık düğüm, prizmatik çelik bölüm ve üçgen panel benzersizdir ve her biri en gelişmiş üretim teknolojileri kullanılarak üretilir. Düğümü buluştukları farklı açılarda kesen bu elemanlar, Singapur'da Yong-Nam tarafından çelik plakalardan üretildi ve kutu parçalarını oluşturmak için parçaları kesin olarak kesmek ve kaynak yapmak için robotlar kullanıldı. Cam paneller Çin'de üretildi ve üçgenler daha büyük standart dikdörtgen parçalardan kesildi.

Her biri biraz farklı olan 9.000'den fazla üçgen yüksek performanslı cam bölmesi kubbe için özel olarak tasarlanmış ve tam konumlarıyla ilgili QR kodları kullanılarak kurulmuştur. Bu cam, hava trafik kontrol cihazlarını rahatsız edebilecek herhangi bir yansıma oluşmayacağından emin olmak için kapsamlı bir şekilde test edilmiştir.
İnşaat işleri Aralık 2014'te başladı. Müteahhit çatıyı 10 bölüm halinde, saat yönünde çalışarak tamamladı. Düğümler ve üyeler ayrı ayrı kaldırıldı ve konumlandırıldı, üç anketör ekibi tarafından denetlendi ve cam paneller en son kuruldu.
Nisan 2019'da açılan Jewel Changi Havalimanı, yenilikçi ve ikonik tasarımı için birçok yerel ve uluslararası ödüle layık görülmüştür ve milyonlarca ziyaretçiye sunduğu eşsiz deneyimi yaşatabilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun