9.548,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,59 EUR EUR EUR
32,52 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,59 TRY Faiz Faiz
89,51 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,26 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,29 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.485,15 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Uluslararası FENOFEM Sanal Sanayi Fuarı başladı!

3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yıl Yıldönümü etkinlikleri Karabük Üniversitesinde düzenlenen ve 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3 Nisan Uluslararası Fenofem (Demir ve Demir Dışı Metaller) Sanayi Sanal Fuarı ve 5. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu ve Uluslarası Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Sempozyumunun açılış töreni ile başladı.

Uluslararası FENOFEM Sanal Sanayi Fuarı başladı!

3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yıl Yıldönümü etkinlikleri Karabük Üniversitesinde düzenlenen ve 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3 Nisan Uluslararası Fenofem (Demir ve Demir Dışı Metaller) Sanayi Sanal Fuarı ve 5. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu ve Uluslarası Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Sempozyumunun açılış töreni ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti.

Karabük’e gelmeden önce 3 Nisan’ın bu şehir için ne manaya geldiğini bilmenin mümkün olmadığını ifade eden Vali Fuat Gürel yaptığı konuşmasının devamında, “Karabük’e gelince 3 Nisan’ın bu şehir için çok önemli bir gün olduğunun farkına varmış oluyoruz. Ancak 3 Nisan günü sadece Karabük için önemli değil Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile milli ve yerli ürün üretme ve kendi özüne dönme ile ilgili bir başlangıç olduğunu görmüş oluyoruz. Savaştan yeni çıkmış genç bir Cumhuriyet kendi ayakları üzerinde durma mücadelesini Karabük Demir Çelik Fabrikalarını kurarak başlatmıştır. O zamanın şartlarında koruma içgüdüsü ile Karabük gibi bir yerde fabrikalar kuran fabrikanın temelleri atılıyor, ülkemizdeki ağır sanayinin başlangıcı yapılmış oluyor ve daha sonra Karabük ortaya çıkıyor. Ülkemizdeki sanayinin gelişmesi, ülkemizdeki demir çelik sektörünün gelişmesi Karabük’te bu temellerin atılması ile beraber başlıyor. Diğer taraftan modern Türkiye’nin şehirleşmesinin altında yine Karabük’te üretilen ürünlerin çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki diğer şehirlerde ve bölgelerdeki demir çelik sektörünün hem fikir olarak hem de kurulmasının alt yapısını buradaki bilgi birikimi, buranın işçi ve mühendislerinin emeği olduğunu biliyoruz. Şehrimizin, sanayinin gelişmesi ve şehrimizin lokomotifinin de Kardemir olduğunu belirtmek istiyorum. Karabük’teki sanayicilerinin ham maddesinin %70’i belki daha fazlası Kardemir tarafından karşılanmakta, inşallah 3,5 Milyon Ton’a ulaştığında belki tamamı Kardemir’den karşılanacak. Yeni organize sanayi bölgeleri de kurarak inşallah daha büyük kapasitelerde oraları da geliştirmiş olacağız. Böyle bir şehir, böyle bir Kardemir ve böyle bir sanayi alt yapısı olan bir ilden bahsediyoruz. Bu manada belki nüfusa bakıldığında çok büyük bir değer taşımıyor gibi gözükebilir  ancak yapılan işlere bakıldığında ülkemizin en önemli şehirlerinden birinde olduğumuzu mutlulukla ifade etmek isterim.

Bu şehir aynı zamanda 14 yıllık bir mazisi olan bir üniversiteye sahip olmuş, şehrin hem sanayici hem de üniversite yöneticilerimizin önderliğinde çok modern bir üniversiteye sahip olmuş. Birçok üniversitede olmayan öğrenci kapasitesine sahip, 50 bine yakın öğrencisi mevcut, diğer taraftan 100’e yakın ülkeden 10 Bin’e yakın yabancı öğrenciye sahip bir üniversitemiz var. Özellikle pandemi döneminde yabancı öğrencilerin memleketlerine gitmediğini gördüğümüzde şehrimizde kaldıkları süreçte onların varlığı daha fazla hissedildi. Üniversitemiz şehrimizin sanayisi, turizmi ve eğitimi alanında öncü bir kuruluş, emeği geçenlere huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Üniversitelerin şehirle ve sanayi ile bütünleşmesi gerekir, bu manada üniversitemizin de yaptığı faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor, şehir ile bütünleşmesi, sanayi ile bütünleşmesi sevindirici. İnşallah önümüzdeki süreçte bilim adamlarımız ile sanayicilerimiz bir araya getirme etkinliklerimize devam edeceğiz, böylelikle sanayicimizin çok daha kaliteli ürünler üreteceğinden eminim. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan bir şehirdeyiz, Karabük ayarında bir şehirden bu kadar çok firmanın ihracat yapması çok kolay bir iş değil. Bu manada sanayicimizin de ufkunun ne kadar geniş olduğunu görüyoruz, dünyanın herhangi bir yerinde satamayacağı bir ürün olmadığını düşünen insanların bulunduğu bir sanayi altyapısına sahibiz, tabi bunların hepsinin altında Kardemir yatmakta.

Bu şehre düşüncesi ile fikri ile şehri kalkındıran Kardemir’e emek veren insanlara teşekkür ediyorum. Kardemir’in, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile kurulduğunu biliyoruz, huzurlarınızda minnettarlığımızı belirtmek isterim. Türkiye sağlam temellere basan bir ülke, Karabük’te bu ilkeler doğrultusunda kurulan bir şehir. Burada ortaya koyulan değerler ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde milli ve yerli ürünlerin üretilmesinde kendine yeten bir Türkiye’nin oluşmasında çok büyük değer olarak ortaya çıkacaktır.

Pandemi sürecinde şunu gördük ki artık yeni bir döneme geçiliyor. Son zamanlarda gittiğimiz fuarlarda ilginin azlığından şikâyetçi olunmaya başlanmıştı, çünkü çok fazla katılım olmadığını görmekteydik. Sanal ortamlarla artık dünyanın herhangi bir bölgesine çok kolay ulaşabilecek bir durumdayız. Buda bizim altyapımızın iyi olduğunu gösteriyor, kısa sürede adapte olduğunu gösteriyor. Bir seneyi aşkın bir süredir hem üniversitelerimizde hem de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda uzaktan eğitimler, sanal eğitimler, çevrimiçi eğitimler yapılmakta, muhtemelen bir müddet daha yapılmaya devam edecek. Bundan sonra muhtemelen dijital ortamda daha fazla görünür olacağız, dijital ortamı daha fazla kullanıyor olacağız, hem sempozyumlar hem fuarlar bu şekilde devam edecektir.

Ben bu etkinlikleri düzenleyen kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemize, Kardemir’e Belediyemize, Valiliğimizdeki diğer arkadaşlarımıza ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karabük’ümüzün kuruluşu kutlu olsun, ülkemize memleketimize hayırlı olsun. İnşallah Kardemir ve Karabük’teki sanayicilerimiz ürettikçe ülkemize olan görevimizi yerine getirmiş olacağız.”diye konuştu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (Karabük TSO) ve Karabük Üniversitesi işbirliğiyle çalışmaları tamamlanan Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Sempozyumu, Demir Çelik Sempozyumu ve 1-5 Nisan 2021 tarihlerinde yedi dilde çeviri imkânıyla KBÜ 3 Nisan TV Youtube hesabından tüm dünyaya ulaşacak olan Uluslararası 3 Nisan FENOFEM 'Demir ve Demirdışı Metaller' Sanal Sanayi Fuarının açılış törenine Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar, TSO Başkanı Mehmet Mescier, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ABD, Çin çeliğine karşı sert önlemler alacak

18 Nisan 2024 Perşembe

Güney Kore, çelik sektörünü karbondan arındırma konusunda geri kalıyor

18 Nisan 2024 Perşembe

Mega Metal, Kayseri'deki yeni üretim tesisiyle kapasitesini artırıyor

18 Nisan 2024 Perşembe

İtalya'da kota tahsisinde yeni düzenleme

18 Nisan 2024 Perşembe

Uzak Doğu demir çelik piyasasında iyileşmeler görülüyor

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun