9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türkiye Slabta İtici Güç Olmaya Devam Ediyor

BDT tedarikçilerinden slab fiyatları yeniden yükseldi ve talep hacimlerine kıyasla göreceli bir malzeme sıkıntısı nedeniyle plato olmadıkça artmaya devam etmesi bekleniyor.

Türkiye Slabta İtici Güç Olmaya Devam Ediyor

BDT tedarikçilerinden slab fiyatları yeniden yükseldi ve talep hacimlerine kıyasla göreceli bir malzeme sıkıntısı nedeniyle plato olmadıkça artmaya devam etmesi bekleniyor.

Türkiye, yeni rulolar 400-405 $ / ton cfr teklifleri kabul ettiğinden ve Ukrayna tedarikçisinden önemli miktarda tonaj ayırttığından, Türkiye artış için itici güç olmaya devam ediyor. Türkiye yerel sıcak rulo piyasasında fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre 480 $ / ton yükseldi.

Geçtiğimiz ay boyunca Türkiye menşeli rulolar tarafından rezerve edilen toplam tonajın yaklaşık 200.000 ton olduğu tahmin edilmektedir. Kallanish, bu şartların karşılanması ve tedarikçinin listelerinin Ocak ayı tahsislerini neredeyse tamamen kapatacak kadar kolaylaştırması için yeterli olduğunu belirtti.

İtalya piyasası, Ilva'nın kaderiyle ilgili süregelen belirsizlikler nedeniyle kargaşa içinde kalmaya devam ediyor, ancak bazı rezervasyonlar bir hafta önce 395-400 $ / ton cfr seviyesinde yapıldı. İlva'nın durumu bir miktar daha düzeldiğinde daha fazlası bekleniyor.

Güneydoğu Asya şu anki fiyat trendini yakalamaya devam ediyor: 440-450 $ / ton cfr seviyesinde teklifler alan bir üretici ihaleyi iptal etti. Tedarikçiler, 420-430 $ / ton cfr'nin şu anda uygulanabilir bir seviye olduğunu söylüyor.

Genel sıcak rulo ve hammadde fiyatlarındaki artışlar ve mevsimsel stok stoklama baskısı yaklaşımı göz önüne alındığında, bu seviyeler uygulanabilir değildir ve BDT'den bu seviyede uygun slab bildirilmemiştir.

Tüccarlar, amiral gemisi çelik tesislerinde devam eden güncellemeler nedeniyle geleneksel bir tedarikçiden düşük bulunabilirliğe işaret ediyor. Diğer faktörler, boru üreticilerinden gelen Rus talebini arttırmak, Baltık çıkışlı Rus üreticinin birkaç ay daha müsait olmaması ve Ukraynalı bir tedarikçinin neredeyse tamamen satılmasıdır.

Kaynaklardan hiçbiri, Bölüm 232’nin Brezilya’ya yönelik ithalat vergilerinin piyasa için olumsuz bir faktör olarak yeniden gündeme getirilmesinden bahsetmedi. Her ne kadar bazı ticaret akışlarının yeniden karıştırılması mümkün olsa da, nihayetinde ABD'li rulolar ve fiyatı ödeyecekleri alıcılar var. Kaynaklardan biri, "Brezilyalılar BDT'yi ABD'den uzak tutmak için slablarını biraz daha ucuz hale getirecek" diyerek BDT slab hissinin güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Champion Iron, Bloom Lake madeninde üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzdemir çelikhane kapasite artışı hakkında açıklama yaptı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Güney Kore çelik sektöründe durgun iç talep ihracatı tetikliyor

24 Nisan 2024 Çarşamba

Afrika ham çelik üretimi artış kaydetti

24 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun