9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Tirbuşon Tasarımı İle Bu Bina Bir Çığır Açıyor!

Meksika'nın Puebla şehrinde yeni bir konut olan Torre Helea, dairelerine 360° panoramik manzaralar sunan bir "tirbuşon" tasarımı oluşturmak için benzersiz bir çelik konsol yapısı kullanıyor.

Tirbuşon Tasarımı İle Bu Bina Bir Çığır Açıyor!

Meksika'nın Puebla şehrinde yeni bir konut olan Torre Helea, dairelerine 360° panoramik manzaralar sunan bir "tirbuşon" tasarımı oluşturmak için benzersiz bir çelik konsol yapısı kullanıyor.
Şehir silüetini tamamladıktan sonra aydınlatacak çarpıcı bir estetik ile, yerel mimarlar Bulnes Arquitectos tarafından tasarlanan bina, 33 kat arasında, bir çatı katı da dahil olmak üzere 93 lüks daire içeriyor.

Her kat, pervane gibi merkezden radyal olarak yayılan üç daireye sahip olup, her seviye en üste doğru 15° saat yönünün tersine, 142.5m yüksekliğe kadar yükselmektedir.
Lüks bir ortam tasarlamada hiçbir masraftan kaçınılmamıştır. Her daire 235-285m2 arasında değişen geniş yaşam alanlarına sahiptir ve geniş bir balkon alanı vardır. Sakinleri ayrıca 300 adet alana sahip otopark, bahçeler, fitness merkezi ve yüzme havuzu ve bar gibi diğer olanaklardan da yararlanabilirler.
Sürdürülebilirlik tasarım aşamasında da önemli bir husus olmuştur; enerji ve su verimliliği çok önemlidir. Ek olarak, inşaat süreci boyunca malzemelerin yeniden kullanımı önemli olmuştur.
Torre Helea'nın çekirdeği, asansör ve merdiven boşluklarına ev sahipliği yapan çelik takviyeli beton silindirdir. Çevredeki dairelerin yapısı kısmen bu beton göbeğe dayanırken, taban döşemesini destekleyen kolonlar ve çapraz kirişler yüksek mukavemetli çelikten yapılmıştır.

Bu yapı, her dairenin ağırlık yükünün dörtte birinin temellere iletilmesine izin vererek çalışır. İşlevsel olarak, dairelerin her birinden çok sayıda kısıtlama kaldırarak, kendi teraslarının tartışmasız binanın en belirgin estetik unsuru haline gelmesine izin verdi.

Kulenin cesur mimarlık sınırlarını zorlamasıyla ortaya çıkan karmaşık ve benzersiz lojistik talepleri karşılamak için çelik, tasarımın hayati bir parçasıydı.
Çelik, iddialı modern tasarımcılar için mükemmel bir olanaktır çünkü binalarda geniş alanların daha az sütunla ya da nasıl ayarlanabileceklerine dair limitlerle oluşturularak geniş alanların oluşturulmasına izin verir. Ayrıca, çelikle elde edilebilecek hassas imalat, pek çok karmaşık kilitleme bölümüne dayanan Torre Helea gibi iddialı mühendislik projelerinin gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Benzer şekilde, kulenin kolonları ve taban açıklıkları çeliğin içinde asılı duran geniş, açık plan yaşam alanları oluşturmak için çeliğin gücüne ve uyarlanabilirliğine güvenir. Bu esneklik, iki kattan oluşan iki katlı bir daire oluşturmak için birden fazla katın kombinasyonunu sağlamak da dahil olmak üzere her dairenin yapısının tamamen özelleştirilebileceği anlamına gelir.
Elbette bu projenin en önemli satış noktası, Puebla City silueti boyunca askıya alınmış daire tasarımının sunduğu muhteşem panoramik manzara. Her dairenin büyük çoğunluğunu “havada yüzer” alan bırakan benzersiz çelik konsol sistemi, konut sakinlerinin kendi evlerinin konforundan benzersiz manzaraların keyfini çıkarabileceği anlamına gelir.
Tasarım ekibinden yapılan açıklamada: “Torre Helea, Puebla'yı mimari yoluyla haritaya yerleştirmek ve yalnızca yerel olarak referans olmakla kalmayıp aynı zamanda Latin Amerika'da yeni şeyler yapmanın yeni bir yolu haline gelmek istiyor” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kazakistan'da demir cevheri üretimi Mart ayında 4,9 milyon tonu aştı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Rus Demiryolları İran'a yönelik demir çelik taşımacılığı için indirimli tarifeler belirledi

24 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiye’nin dikişsiz boru ihracatı şubat ayında %29,8, azaldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Hollanda hurda piyasası toparlanmaya devam ediyor

24 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiye'nin ham çelik üretimi mart ayında %18 arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun