9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

KARÇEL pandemiye rağmen üretim ve istihdam rekoru kırdı!

FENOFEM Fuarı’nda Karçel A.Ş Genel Müdürü Uygar Sezişer www.insaatnoktasi.com ziyaretçine Pandemi dönemini anlatırken 2021 yılından beklentilerini değerlendirdi. Tüm detaylar haberimizde...

KARÇEL pandemiye rağmen üretim ve istihdam rekoru kırdı!

FENOFEM Fuarı’nda katılımcı olacaksınız. Fuar ile ilgili neler söylersiniz? Sektöre katkıları nedir?

Öncelikle Karabük Ticaret ve Sanayi Odası & Karabük Üniversitesi iş birliğiyle ve diğer kurum/kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilen bu fuara bizleri davet ettikleri için teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. FENOFEM Fuarı ile, Türkiye'nin ilk entegre demir çelik fabrikası Kardemir A.Ş. ile Karabük'ün 84 yıllık ağır sanayi deneyimi yeniden gündeme gelmiş ve program kapsamında kentin tanıtımına katkı sağladığı için oldukça değerli bir ilk adım oldu.

KARÇEL’i kısaca tanıtabilir misiniz? KARDEMİR ortaklığı ile ilgili detaylı bilgi alabilir miyiz?

Firmamız KARÇEL A.Ş. halka açık bir şirket olan KARDEMİR A.Ş.'nin  %99.9 hisseli bağlı ortaklığı konumunda bir anonim şirketidir. Yaklaşık olarak 36.000 m2’lik kapalı alana ve 30.000 m2 açık alana sahip çelik yapı fabrikamız cnc, elektronik, mekanik ve hidrolik modern tezgahlarla teçhiz edilmiş olarak, bugün sahasında Türkiye’nin en büyük çelik yapı fabrikalarından biridir. Fabrikamız şu anda her cins ve karakterde çelik konstrüksiyon imalatı yapabilecek nitelikleri haiz, tecrübeli teknik eleman, kalifiye işçi kadrosu ve ekipmanlarına sahiptir. Yurdumuzun değişik yerlerinde gerçekleştirilmekte olan büyük yatırımların (endüstriyel tesisler, binalar, demiryolu ve karayolu köprüleri, demiryolu vagonları, çimento fabrikaları, liman ve tersane vinçleri, vb.) çelik konstrüksiyon imalatı yapılmaktadır. Ayrıca fabrikamız, imalat süreçlerinde kaliteden taviz vermeden yılda 20.000 ton üretim yapabilecek kapasitededir. Firmamız Karçel A.Ş. aynı zamanda TUCSA (Türk Yapısal Çelik Derneği) üyesidir.

Özel proje bazlı hizmet verdiğinizi biliyoruz. Verdiğiniz hizmetleri sınıflandıracak olsanız neler söylersiniz?

Şirketimiz, endüstriyel tesisler, sanayi tesisleri, fabrikalar, stadyum ve spor kompleksleri, enerji santralleri vb. projelerin çelik imalat ve montaj çalışmalarını yapmaktadır. “Fabrikalar kuran fabrika” unvanına sahip şirketimiz, anahtar teslim projelerde de yer almaktadır.

KARÇEL son dönemde çok büyük başarılara imza attı ve nükleer enerji alanında uygunluk aldı. Bunun önemi nedir hem KARÇEL hem de Türkiye sanayisi ve ekonomisi açısından?

Türkiye’de nükleer enerji alanında Rusya Federasyonu yönetmelik ve standartlarına göre çelik imalat ve montaj işleri hususunda Uygunluk Değerlendirme Sertifikası olan ilk firma” olmuştur. Firmamız; bu sertifika ile hem tüm dünyada hem de Türkiye’de Rus standartlarına göre nükleer enerji alanında gerçekleştirilen tüm projeler için teklif sunabilecektir. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan firmamız, ihracata sunduğu katkıların yanı sıra, yurtiçinde de önemli projelere imza atarak ithalata karşı önemli bir duruş sergilemektedir. Bu sertifika ile şirketimiz, Türk sanayisinin dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

Ardından Ford Otosan ile bir anlaşma yapıldı, önemi ve bundan sonraki hedeflerinize etkisi ne olacak?

Özellikle son yıllarda, otomotiv sektöründe gözle görülür bir yükseliş ivmesi yakalayan Türkiye, gerçekleştirilecek bu son yatırım ile otomotiv sanayisinin uluslararası pazarında fark yaratacak bir konuma gelmiştir. Ülkemizin büyük yatırımlarının yanında, Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşu olarak yer almaktan mutluluk ve gurur duymaktayız.1966 yılında Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesi olarak faaliyetlerine başlayan firmamız, almış olduğu projelerle sektör içerisinde daha rekabetçi, daha güçlü, tüm paydaşları için daha çok değer yaratan bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.

Pandemi sürecinde bir yılı geride bıraktık. Firmanıza olumsuz yanları dışında sağladığı farklı bir fayda oldu mu?

Öncelikle KARÇEL A.Ş. ailesi olarak, hizmet verdiğimiz tüm noktalarda hem değerli müşterilerimizin& paydaşlarımızın hem de kıymetli çalışanlarımızın sağlığını korumak, virüsün yayılmasını önlemek ve üretim sürekliliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Pandemi nedeniyle piyasaların daraldığı ve ekonomik faaliyetlerin zorlaştığı bu günlerde, şirketimiz stratejik adımlar atarak, aldığı büyük projelerle üretim ve istihdam rekoru kırmıştır.

En büyük projelerinizden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili bizleri bilgilendirir misiniz?

1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını alacaktır.Renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle ''simgelerin köprüsü'' olan ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar tamamlanması planlanmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü için toplamda 1.915 ton ana kablo hattı çelik konstrüksiyon destek yapı çalışmalarını tamamladık. Burada bizim için büyük ve anlamlı bir tesadüf söz konusu. Köprünün adı ile aynı, tam 1.915 ton imalat gerçekleştirdik.

2021 yılında demir çelik sektörünü neler bekliyor? Yılın ikinci yarısını nasıl değerlendirirsiniz?

Demir çelik sektörü yaklaşık iki yıldır, ABD ve AB pazarlarında uygulanmakta olan korunmacı önlemler, ilave vergiler, iç piyasadaki tüketimin azlığı ve pandemi sebebiyle zorlu bir süreç geçirmekteydi. Ancak 2021 yılının ikinci yarısını çelik sektörü adına çok iyi görüyoruz. Pandemi sonrası tedarik zincirlerinin yeniden kurulması, yeni pazar keşifleri ve katma değerli üretim ile 2021 yılında kayıpların telafi edilmesi beklenmektedir. Bu salgının tüm dünyada bir an önce bitmesini ümit ediyorum.

Haber/ Ayşe Nur Ustaoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Marula, Kenya'da manganez işletmesine yatırım yapacak

19 Nisan 2024 Cuma

Malezya, çelik endüstrisini güçlendirmek için birleşme önerisi savunuyor

19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye, AB kotalarında hızlı tüketim: Dört ürünün kotasını tamamladı

19 Nisan 2024 Cuma

Tigers Realm Coal Rusya'daki kömür işletmesini 49 milyon dolara satıyor

19 Nisan 2024 Cuma

Hindistan'ın inşaat demiri üreticileri fiyatlarını artırdı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun