9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Demir Dışı Hurda Fiyatındaki Değişkenlik, Vadeli İşlem Ticareti İçin Kapı Açtı

ABD'nin demir hurdası piyasası, pandeminin küresel emtia fiyatları üzerindeki etkisi nedeniyle son aylarda artış gösterdi.

Demir Dışı Hurda Fiyatındaki Değişkenlik, Vadeli İşlem Ticareti İçin Kapı Açtı

Fastmarkets haberinde, çalma hurdası satın alan veya satan fiziksel piyasa katılımcılarının, spot piyasanın Covid-19'un getirdiği fiyat değişkenliği döneminde nasıl hareket ettiği hakkındaki bilgileri paylaşmış.

Covid-19 Kaynaklı Hurda Değişkenliği

ABD'nin demir hurdası piyasası, pandeminin küresel emtia fiyatları üzerindeki etkisi nedeniyle son aylarda artış gösterdi.

Demirli hurda ve petrolün genel olarak birlikte eğilim gösterdiği yorumlanıyor. Ve son petrol haberleri hurda habercisi ise, piyasa katılımcıları çılgın bir yolculuk içindedir.

Örneğin, Nymex'in Batı Teksas Orta Düzey (WTI) hafif tatlı ham petrol vadeli işlem sözleşmesi  20 Nisan Pazartesi günü varil başına eksi 37.63 $ 'a geriledi - sözleşme ilk kez negatif bölgeye yerleştiğinde. Buna karşılık, WTI vadeli işlemleri 22 Mayıs'ta varil başına 33,25 dolara, bir aydan biraz fazla bir sürede 70,88 dolara geriledi. 

Havuz ve Yönetim Kurulu Raporu kurucu çelik türevleri uzmanı Phillip Price'a göre, "Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Covid krizi, ABD yerel çelik pazarına eşi görülmemiş bir belirsizlik getirdi ve burçlanma piyasası da bir istisna değildi."

Price [Elektrik ark ocağı] çelik üreticileri için aksama iki yönlü oldu: Bir yandan, kilitlenmelerin neden olduğu imalat üretimindeki daralma talebi önemli ölçüde azalttı. “Öte yandan, aynı üretici kesintileri korniş tedarikini kapattı. Nominal değerde, bu arz kısıtlaması, CME burçlanma eğrisinin ön ucundaki yakındaki fiyatlardan yansıyan bir sıkıntıya neden oldu. ”

Bu oynaklık, CME Grubu'nun Midwest No1 çalılıklı demirli hurda vadeli işlemlerinde görülmüştür. 

Korniş ticaretindeki çarpıcı artış, fiyat dalgalanmasının artmasının bir fonksiyonu olduğunu, High Ridge Futures LLC endüstriyel metal uzmanı Daniel Uslander söyledi.

Fastmarkets, "Ülke genelinde ve dünya çapındaki çelik üreticilerinde kapasite kullanımındaki önemli ve ani düşüş, hurdaya olan acil ihtiyacın hızla düşeceği beklentisini çekti." Dedi. "Kısa bir süre sonra otomobil sektörü ve diğer çelik tüketicileri ne zaman ve ne ölçüde yeniden başlayacaklarına biraz açıklık getirmeye başladı."

ABD'de ham çelik üretimi 23 Mayıs tarihinde sona eren haftada 1.191.000 net ton olarak gerçekleşirken, üreticiler ortalama kapasite kullanım oranı% 53.2 olarak gerçekleşti. Bu, yerli üreticilerin 1.880.000 tonu ortalama kapasite kullanım oranı% 80.8 ile azalttığı geçen yılın aynı haftasından önemli ölçüde düştü.

Küresel olarak, Dünya Çelik Birliği'ne rapor veren 64 ülkede ham çelik üretimi  Nisan 2019'da 157,7 milyon tona göre% 13 düşüşle 137,1 milyon tonu buldu . 

Uslander, çelik üreticilerinin zayıf talebe cevaben önemli üretim kesintileri yaparken geri dönüşümcülere ve işlemcilere yapılan hurda akışlarının da hurda üreten aktif iş sahalarındaki düşüş ve malzemeyi hurdaya taşımak için gereken daha az sürücünün dramatik bir şekilde düştüğünü kaydetti. Bu faktörler hem hurda talebini hem de kullanılabilirliği azaltmak için bir araya geldi.

"Bu durum hurda fiyatlarını ters yönde etkiledi." “Bu fiyat hareketi için bir formül ve bu da vadeli işlem piyasalarını kullanmak için bir itici güç.”

Hurdaların geri dönüşümcülerin bahçelerine akışı azalmış ve ürünün daha düşük endüstriyel üretimini dengeleyemeyen No1 kile tüketicileri üzerinde daha fazla baskı oluşturmuştur. Burçlanmaya dayanan değirmenler, zayıf gelen akışlar nedeniyle malzemeyi parçalanmış hurda ile ikame etmekte zorlandılar ve ayrıca "evde kal" önlemleri uygulandıktan sonra yıkım işleri bekletildiğinden plaka ve yapısal hurda kaynaklayamadılar Covid-19'un yayılması. 

Dolayısıyla, ana hurda satıcılarının şu anda avantajlı bir konumda oldukları görülse de Price, dinamiklerin değişebileceğini söyledi. ABD kıyılarına giden No1 kundaklama ve ana hurda ikamelerinin birden fazla ithalat yükünü gösterdi ve bu ayın sonunda ve Haziran ayında,büyük otomobil fabrikalarında üretimin yeniden başlaması . Bunlar piyasa katılımcılarını fiyat dalgalanmalarına maruz kalma riskinden korunmaya ikna edebilir.

“Değirmenler, burç üzerindeki konsantrasyonu azaltmak için mümkün olan her yerde erimelerini ayarlamak için çok çalışıyorlar. Bu algılanan yakın dönem kıtlığı, orta vadeli belirsizlikle birleştiğinde, vadeli işlemlerin piyasaya katılımının artması için mükemmel bir ortam ”dedi. “Kısa vadede, kısa olanlar fiyat artışlarının önüne geçmek için yarışırken, bu malzemenin envanterine yapısal olarak maruz kalanlar piyasaya maruz kalmalarını azaltmak için cazip seviyeler görmeye başlıyorlar.”

Futures: Dizkapağı riski, kilitleme marjları
“Volatilite olduğunda fırsat var ... Önümüzdeki 60 gün boyunca büyük bir kıtlık sıkıntısı yaşayacağız çünkü otomobil fabrikaları yeniden başlatmalarını geri itti. Malzeme orada değilse, fiyatlarınızı ne kadar yükselttiğiniz önemli değil ”dedi.

Uslander, “Normalde düşük talep, satılmayan arz ve artan stoklar anlamına gelirken düşük arz, güçlü talep ve daha yüksek fiyatlar anlamına gelir” dedi. “[Covid-] 19 tarafından yönlendirilen bir vadeli piyasaya, fiyat keşfi için bir araç olarak işlev görme fırsatı sağlayan düşük talep, düşük arz ortamımız vardı.”

CME'nin burçlanma sözleşmesi gibi finansal araçların hurda satıcılarına pazardaki oynaklığı azaltma ve fiziksel pazar hakkındaki bilgilerini kullanma olanağı sunuyor.

“Şüphesiz, hurda bayileri CME'nin sendikasyon vadeli işlem sözleşmesini - şimdi her zamankinden daha fazla - ticaret yapmayı düşünmelidir. Bu piyasa katılımcıları, spot piyasadaki hareketler hakkında meydana geldiklerinde rakipsiz bir kavrayışa sahipler, ancak çoğu zaman bu avantajdan yararlanma imkânları yok ”dedi. “Artık burcun tedarik resmi değişebileceğine göre, vadeli işlemler, hurda üreticileri için servis merkezleri gibi önümüzdeki birkaç ay içinde agresif fiyat seviyelerini kilitlemek için geniş bir fırsat sunuyor.”

Hurda metal satıcılarının neden CME'nin çalma vadeli işlem sözleşmesini ticaret olarak değerlendirebileceğini sordu . pazar çalkantısı sırasında satıcı, “hurda endüstrisi zor bir iştir. Hayatta kalabilmek için cephaneliğinizde çok çeşitli silahlara ihtiyacınız var. Neden daha fazla insanın bunu yapmadığından emin değilim” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Sault Ste. Marie ve Algoma Steel, liman projesi kapsamında anlaşma yaptı

19 Nisan 2024 Cuma

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

Hindistan’ın çelik tüketimi 136 milyon tona ulaştı

19 Nisan 2024 Cuma

Avrupa Birliği, Şubat ayı DRI ithalatını %35,5 oranında azalttı

19 Nisan 2024 Cuma

Tayland HRC kapasitelerini artırmaya hazırlanıyor

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun