9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul Mektubu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”nde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da düzenlenen akıllı şehirler programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kanal İstanbul Projesine dair bir mektup verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul Mektubu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium’da düzenlenen ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

* Dün şehir yönetimleri en temel ihtiyaçları karşılayamaz durumdaydı. Bugün akıllı belediyeciliği konuşuyoruz. Her yeni dönem beraberliğinde yeni ihtiyaçları getiriyor.

* İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na seçildiğimde aldığım şehir manzarası ile bugünkü İstanbul arasında dağlar kadar fark vardı. Çağının ötesine geçemeyen şehirler cazibesini yitiriyor. Hem tarihi koruyacağız hem yeni yatırımlar yapacağız.

* Yaşlı, kadın, çocuk, engelli dostu olmayan, günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur. Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen, dört bir yanında ilim, irfan, sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olmaz.

* Ülkemizde ister belediyeler, ister diğer kurumlar veya özel sektör tarafından hayata geçirilecek tüm akıllı çözüm uygulamalarının birbiriyle uyumlu olması kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde Türkiye, teknoloji çöplüğüne döner.

BAZI KAFALAR 70 YIL ÖNCESİNDE KALMIŞ

* Rastgele, keyfekeder, plansız, programsız, hesapsız, kitapsız iş yapma devrine geri dönüşe izin veremeyiz. Akıllı şehir uygulamalarında da sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, dünya pazarlarına ihracatçı olarak gireceğiz. Pazar büyüklüğü 800 milyar doların üzerine çıkacağı hesaplanan bu alanda önemli bir oyuncu olmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.

* Dünya değişmiş, bölgemiz değişmiş, Türkiye değişmiş, şehirler değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız değişmiş, yönetim sistemimiz değişmiş ama bazı kafalar hâlâ 20 yıl öncesinde, hatta 70 yıl öncesinde kalmış.

* Türkiye’nin otomobili gibi iftiharla yaklaşılması gereken bir projeye bile kulp takma yarışına girenlere rastladık. Yapılana karşı çıkanlar bunun yerine daha iyisini, daha büyüğünü, daha faydalısını mı teklif ediyor, Hayır. Sadece ‘istemezük’ diyorlar.

* Amacı eser yaratmak olan her belediye başkanının yanında olmak boynumuzun borcudur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KANAL İSTANBUL MEKTUBU

Kanal İstanbul Projesi siyaset gündeminin en temel konu başlığı olmaya devam ediyor.

Kanal İstanbul Projesine ilişkin son gelişme ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşandı.

Etkinlik kapsamında yer alan ve bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündem ve sosyal konut projesi konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Etkinlik kapsamında ise önemli bir an yaşandı.
Etkinliğin düzenleneceği salonun bulunduğu binaya girişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayan belediye başkanları arasında yer alan isimlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karşılama sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir zarf uzattı. Zarfı teslim eden Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gülüşmeler yaşanması dikkat çekerken daha sonra zarfın Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olduğunu öğrenildi. Ekrem İmamoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul Projesi'nde yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü ifade etti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

Hindistan’ın çelik tüketimi 136 milyon tona ulaştı

19 Nisan 2024 Cuma

Avrupa Birliği, Şubat ayı DRI ithalatını %35,5 oranında azalttı

19 Nisan 2024 Cuma

Tayland HRC kapasitelerini artırmaya hazırlanıyor

19 Nisan 2024 Cuma

Malezya, çelik endüstrisini güçlendirmek için birleşme önerisi savunuyor

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun