9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

AB'nin Yeşil Politikası Covid-19'u Atlatmaya Yardımcı Olacak

Fransa ve Almanya bugün yaptığı açıklamada, yeşil politikaların Covid-19'a karşı ekonomik toparlanmanın merkezinde olmasına destek verdiklerini açıkladılar.

AB'nin Yeşil Politikası Covid-19'u Atlatmaya Yardımcı Olacak

Fransa ve Almanya bugün yaptığı açıklamada, yeşil politikaların Covid-19'a karşı ekonomik toparlanmanın merkezinde olmasına destek verdiklerini açıkladılar. Bu iki ülkeye göre AB çelik, nakliye ve inşaat endüstrileri, emisyonları azaltmaya yönelik girişimlerin hızlandırılmasının ön saflarında yer almalıdır. 

İki AB üyesi ülke, AB Yeşil Anlaşma planlarının, pandemi tarafından tahrip edilen Avrupa ekonomilerinin sürdürülebilir ve yenilikçi bir yenilenmesi için “kapsayıcı bir çerçeve” sağladığını söyledi.

Avrupa Komisyonu, yeni koronavirüs salgınının tetiklediği krizden çıkmak için bir plan hazırlıyor.

Geçen hafta Avrupa Parlamentosu'nda konuşan komisyonun başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkelerinin 2050 yılına kadar iklim açısından nötr olma planlarının, mücadele eden ülkelere ve şirketlere destek verirken dikkate alınması gereken öncelikler arasında kalacağını söyledi.

Yeşil Anlaşma ile ilgili bugünkü Fransız ve Alman bildirisi, iki ülke bugün "[Covid-19] krizinden sonra Avrupa'nın ekonomik toparlanmasına yönelik bir girişim" sunduklarında geldi.

Bildiri, “Fransa ve Almanya, komisyonun Avrupa fonlarını çığır açan yeniliklere ve yeşil projelere odaklama ve Avrupa için kurtarma planının bir parçası olarak sanayi stratejisi ve Yeşil Anlaşma ile ilgili finansman projeleri çağrısında bulunma taahhüdünü memnuniyetle karşılıyor” diyor.

Fransız-Alman bildirisi, çelik üretimi, havacılık ve otomobil üretiminde sera emisyonlarını azaltmaya yönelik önceden açıklanan komisyon planlarına atıfta bulunarak, “Yeşil Anlaşma'da belirlenen sektörel endüstriyel girişimleri ve AB sanayi stratejisinin konuşlandırılması hızlandırılmalıdır” dedi. Ayrıca, AB'nin “yeşil” veri merkezleri için planlarının AB'nin kurtarma planının bir parçası olarak “daha da ileriye götürülmesi” gerektiğini de ekliyor.

Fransa ve Almanya, komisyonun inşaat sektöründe bir "yenileme dalgası" nı canlandırma yolu olarak plana destek verdiğini belirterek, "Enerji verimliliği eylemleri, ekonomik iyileşmenin yanı sıra iklim hedeflerini teşvik etmek için önemli bir rol oynayabilir." dedi.

Bloğun endüstrisini dönüştürmek dışında, 2050 yılına kadar net sıfır emisyonlara ulaşmak, AB genelinde sera gazı emisyonlarının ve mümkünse tüm G-20 ülkelerinde ekonominin tüm ilgili sektörlerinde fiyatlandırılmasını gerektirecektir. İki ülke, minimum karbon fiyatını ve AB Emisyon Ticaret Sistemi'nin piyasa istikrar rezervinin revizyonunu savunarak piyasadaki karbon izinlerinin aşırı arzını önleyen bir mekanizmaya dikkat çekiyor.

İki ülke, bloğun devlet yardım rejiminde uzun zamandır değişiklik yapma çağrısını ilerletmek için yeşil bir toparlanma ihtiyacına da işaret etti.

Ülkeler, iyileşme konusundaki ortak girişimde ayrıca, karbon kaçağını önlemek için etkili önlemlerin bir “paketi” ile birlikte 2030 için AB emisyonlarını azaltma hedefinin artırılması yönünde baskı yaptılar. Bildiriye göre komisyonun karbon sınır ayarlama mekanizması hakkındaki açıkladığı bir teklif, mevcut araçları tamamlayıcı olmalı ve DTÖ yasalarına uygun olmalıdır.

İki ülke ayrıca, uygun olduğu yerlerde iklim ve çevresel hedefler ve / veya koşullar da dahil olmak üzere her sektör için bir “çevresel iyileşme yol haritası” geliştireceklerini açıkladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Malezya, çelik endüstrisini güçlendirmek için birleşme önerisi savunuyor

19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye, AB kotalarında hızlı tüketim: Dört ürünün kotasını tamamladı

19 Nisan 2024 Cuma

Tigers Realm Coal Rusya'daki kömür işletmesini 49 milyon dolara satıyor

19 Nisan 2024 Cuma

Hindistan'ın inşaat demiri üreticileri fiyatlarını artırdı

19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye’nin dikişsiz boru ithalatı şubat ayında %63,4 arttı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun