9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

AB'nin sıcak sac ithalat kaydını başlatma planı Türk üreticilerin tepkilerini çekti

Avrupa Komisyonu'nun Eurofer'in talebini kabul ettiği ve yakın zamanda Türkiye'den yapılan sıcak rulo ithalatının, geçmişe dönük anti-damping vergilerinin uygulanmasının ön şartı olan kayda tabi olacağını açıklayacağı haberi, Türk üreticilerin ve bazı Avrupalı ??alıcıların tepkilerini çekti.

AB'nin sıcak sac ithalat kaydını başlatma planı Türk üreticilerin tepkilerini çekti

Avrupa Komisyonu'nun Eurofer'in talebini kabul ettiği ve yakın zamanda Türkiye'den yapılan sıcak rulo ithalatının, geçmişe dönük anti-damping vergilerinin uygulanmasının ön şartı olan kayda tabi olacağını açıklayacağı haberi, Türk üreticilerin ve bazı Avrupalı ??alıcıların tepkilerini çekti.

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği (TCUD) genel sekreteri Veysel Yayan, 6 Kasım'da Platts'a, AK'den henüz resmi bir bildirim almamalarına rağmen, AK'nin bir karar verirse şaşırmayacaklarını söyledi. bu bakımdan.

“Eurofer korumacılıkta sınır tanımıyor” dedi Yayan, AK'nin Türkiye'den ithalatı engellemeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Büyük Türk çelik üreticisi Çolakoğlu'nun CEO'su Uğur Dalbeler de 6 Kasım'da Platts'a verdiği demeçte, AB'nin Türkiye'den ithal sıcak sac ithalat kayıtlarına yakında başlayacağına dair bazı haberlere rağmen, henüz kendilerine ulaşan bir bilgi bulunmadığını söyledi.

AK, Avrupalı ??çelik üreticileri grubu Eurofer'in talebi üzerine Mayıs ayı ortasında Türkiye'den bazı sıcak haddelenmiş yassı ürünlerin ithalatına yönelik anti-damping soruşturması başlattı. Soruşturmaya ilişkin ön kararın 23 Aralık'ta 14 Ocak 2021'de uygulanacak şekilde açıklanması bekleniyor. Ancak, Türkiye'den daha önce ithal edilen sıcak sac üzerinden AK'nin kayıt altına almaya başladığı tarihten itibaren geriye dönük bir vergi tahsil edilebilir. ithalat, Avrupalı ??alıcılar arasında endişeleri artırarak Türk sıcak rulo ihracatını sınırlayabilir.

İtalyan bir servis merkezi kaynağı Platts'a 6 Kasım'da "Türkiye'nin durumu, birçok büyük şirketin sıcak haddelenmiş rulo için onlara bağımlı olduğu İtalya için önemli bir faktör" dedi.

“Son haftalarda bazı alıcılar, vergi riskini iyi bir fiyatla karşılamayı düşünerek Türk satıcılarla pozisyon almaya karar verdi, ancak şimdi bu yeni [ithalat tescili] durumuyla gerçek risk görevi üstlenecek. Hasarın bir kısmını karşılayabilmek için [Türk satıcıların] müşterilerine fiyatlarını artırmaya karar vereceklerini düşünüyorum ”dedi. [Türk] ithalatı bulunmadığından.

Platts'ın bildirdiğine göre, Avrupa Komisyonu, Eurofer'in bu konudaki temyizine dayanarak Türkiye'den sübvanse edildiği iddia edilen sıcak sac ithalatına karşı 12 Haziran'da bir telafi edici vergi (CVD) soruşturması başlattı.

1 Ocak 2021'den itibaren İngiltere'den AB'ye çelik ithalatına uygulanan tarife oranı kotasıyla 30 Ekim'de koruma önlemlerini açıklayan AK, Ocak 2021'den itibaren Türkiye dahil diğer kota hacimlerini de düşürdü.

AT bildirisine göre, Türkiye'nin sıcak rulo ithalat kotası 337.391 mt'dan 313.791 mt'a, Türkiye'nin inşaat demiri ithalat kotası ise 1 Ocak 2021'den itibaren 75.123 mt'dan 58.826 mt'a düşürüldü.

Platts'ın hesaplamalarına göre, yeni kotalarla, Türk üreticiler bir yıl içinde AB bölgesine yalnızca 1,3 milyon mt sıcak rulo sevk edebiliyor. Bu, ihracat hacimlerinde bir önceki yıla göre keskin bir düşüş kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bakan Işıkhan: Türkiye en fazla büyüme kaydeden ülkeler arasındadır

25 Nisan 2024 Perşembe

Erdemir, Tube & Wire Fuarı’na üçüncü kez katıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Hindistan limanlarının yük trafiği arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Champion Iron, Bloom Lake madeninde üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzdemir çelikhane kapasite artışı hakkında açıklama yaptı

24 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun