9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Bakan Özlü, Demir Çelik Üreticileri İle Buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, demir çelik üreticileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu...

Bakan Özlü, Demir Çelik Üreticileri İle Buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, demir çelik üreticileri ile bir araya gelerek sektörün sorunlarını dinledi.

Bakan Özlü, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "13. Uluslararası Demi·r-Çeli·k ve Döküm Teknoloji·, Maki·na ve Ürünleri· İhti·sas Fuarı-ANKIROS 2016"nın açılışı öncesi demir çelik sektörü yetkilileri ile bir araya geldi.

Demir çelik üreticileri ile buluşan Özlü, sektör sorunlarını dinleyerek, yapılması gereken çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Verilen bilgiye göre basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, üreticiler sektör sorunları hakkında bir sunum yaptı. Bakan Özlü'den kalitesiz ürün ithalatının engellenmesi, çevre katkı payı uygulamasının kaldırılması, elektrik enerjisi maliyetlerinin düşürülmesi, Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (AKÇT) Serbest Ticaret Anlaşması'nın revize edilmesi, dahilde işleme rejimi mevzuatının amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi ve Türkiye'nin imzalamayı planladığı ticaret anlaşmaları ile ilgili taleplerini iletti.

Üreticiler taleplerinin 2017-2021 yıllarını kapsayacak "Türkiye Demir Çelik Ve Demir Dışı Metaller Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" çerçevesinde dikkate alınmasını istedi.

Toplantıya Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, TÇÜD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu ve TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan da katıldı.

Bakan Özlü ANKIROS 2016'yı ziyaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "Sanayimiz içerisindeki düşük teknolojilerin payı çok fazla. Yüksek teknolojiye geçmezsek, sanayimizi daha teknolojik imalat yöntemleriyle güçlendirmezsek rekabet gücümüz olmaz, kısa sürede demode oluruz, kapanmak zorunda kalırız" dedi.

Bakan Özlü, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "13. Uluslararası Demi·r-Çeli·k ve Döküm Teknoloji·, Maki·na ve Ürünleri· İhti·sas Fuarı-ANKIROS 2016"ya katılarak Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile birlikte fuar alanını gezdi.

ANKIROS 2016'da gazetecilere açıklama yapan Özlü fuara ilişkin bilgi verdi. Sanayinin en temel altyapısının demir çelik sektörü olduğunu belirten Özlü, sektörün bu fuarının uzun yıllardır devam ettiğine işaret etti. Sanayi Bakanlığı olarak fuara verdikleri destekten bahseden Özlü, sabah saatlerinde demir çelik sektörü üreticileri ile bir araya geldiklerini anımsattı.

Toplantıda karşılıklı fikir alışverişi yaptıklarını bildiren Özlü, gelecek günlerde diğer Bakanlarla birlikte yapacakları kapsamlı toplantıda sektörle yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Bakan Özlü fuar kapsamında gerçekleştirilen, 8. Uluslararası Döküm Kongresi'ne de katıldı. Kongrenin açılışında döküm sektörü temsilcilerine seslenen Özlü, hükümetin reformist ve icracı yapısına işaret ederek, kurulduğu günden bu yana çok sayıda reform ve yasayı hayata geçirdiğini kaydetti.

Türk sanayisinin ve sanayinin bir kolu olan döküm sanayicilerinin istifade edebileceği çok sayıda teşvik ve yasanın Meclis'ten geçtiğini dile getiren Özlü, "Sanayimiz içerisindeki düşük teknolojilerin payı çok fazla. Yüksek teknolojiye geçmezsek, sanayimizi daha teknolojik imalat yöntemleriyle güçlendirmezsek rekabet gücümüz olmaz, kısa sürede demode oluruz, kapanmak zorunda kalırız" diye konuştu.

Döküm sanayinin geçmişten bu yana gelişimine değinen Özlü, bugün tüm illere yayılmış küçük büyük bine yakın döküm işletmesi olduğunu aktararak, Türk döküm sanayicilerinin gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türk sanayinin önemli bir ayağını oluşturduğunu, gelinen noktanın sevindirici ama yetersiz olduğunu bildirdi.

Özlü döküm sanayicilerin katma değeri artırıcı çalışmalar yapması gerektiğini ifade ederek, bu çerçevede döküm sanayicilerine hükümetin verdiği teşviklerden yararlanma çağrısında bulundu.

Verilen bilgiye göre, fuara 50 ülkeden 985 firma katılıyor. İki yılda bir yapılan fuar cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Söz Sizde – Çelik Sohbetleri etkinliği, 'Her Yönüyle İthalat ve Türk çelik Sektörüne Etkisine' odaklanıyor

18 Mart 2024 Pazartesi

İnşaat sektörü için Krakatau Steel çelikte son teknolojiyi kullanacak

6 Ekim 2023 Cuma

Tosyalı Holding ve Contemporary Istanbul Vakfı iş birliği: Sanat ve sürdürülebilirlikte yenilikler devam ediyor

11 Eylül 2023 Pazartesi

Almanya Çelik Endüstrisi Birliği, AB Komisyonu'nun ardından sert açıklamalar yaptı

17 Mart 2023 Cuma

Deprem bölgesinin yeniden imarı için maliyet 46 milyar dolar

8 Mart 2023 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun