9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

5 yılda 1 buçuk milyon konut dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa'da Mevlana Mahallesi'nde 7. etap kentsel dönüşüm yıkım töreninde konuştu. Kurum, 5 yılda 1 buçuk milyon konutun dönüşeceğini söyledi.

5 yılda 1 buçuk milyon konut dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili çok güzel hedeflerin olduğunu belirterek, "81 ilimizde hemen hemen birçok önemli ilçesinde bu anlamda yapılması gerekenleri bir bir hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. 2012 yılında Cumhurbaşkanımızın başlattığı Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle her yıl 300 bin 5 yıl içinde 1 buçuk milyon konutu dönüşümü için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda birçok ilde vatandaşımızın bu noktada kangren olmuş birçok konu üzerinde çalışmalarımızı yürütmeye gayret gösteriyoruz. 1 buçuk milyon konut tamamlandı. Sosyal konutlarla birlikte 2 buçuk milyon konutta oturan yaklaşık 10 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Türkiye genelinde yatırım değeri 90 milyon TL olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutunda çalışmaları kararlı şekilde yürütülmektedir" dedi.

Bursa'ya son 19 yılda yaklaşık 55 milyar TL yatırım yapıldığının altını çizen Kurum, "Bu yatırımları içinde vatandaşımızı ilgilendiren konular vardı. TOKİ'de 7 milyar yatırım değeri olan 22 bin sosyal konut projesini tamamladık. Yatırım değeri 785 milyon lira olan 2 bin 136 adet sosyal konut projemiz de devam etmektedir. Toplam alanı 680 bin metrekare olan 7 millet bahçesi hızla tamamlanırken, diğer taraftan İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 4 milyar 300 milyon tutarında 194 alt yapı projesini tamamladık ve hayata geçirdik. 1 buçuk milyarlık 9 tane alt yapı projesi de belediyelerimizle birlikte süratle devam etmektedir" 

" Vatandaşlarımızın gönül rızasını alarak kamulaştırma çalışmasını tamamladık"

"2018 yılında toprak kayması riski nedeniyle Mollaarap Mahallemizde yaklaşık 4 hektar alanı riskli alan olarak ilan etmiştik. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için bölgeyi tamamen boşalttık. Hızlıca kamulaştırma çalışmalarını başlattık. Bugüne kadar alanın üçte ikilik kısmında vatandaşlarımızın gönül rızasını alarak kamulaştırma çalışmasını tamamladık. Bugün de hamdolsun binaların yıkım işlemlerini başlatıyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Kurum, "Mollaarap Mahallesi'ndeki riskli alan planlamasını yeşil alan olarak belirledik. Yine bu riskli alanımızdaki vatandaşlarımız için yine Yıldırım'da Çınarönü rezerv alanında 200-250 konut yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu projemizi de tamamladığımızda; Mollaarap Mahallesi ve çevresinde bulunan Hünkâr Köşkü, Hüsameddin Tekke Camii ve Türbesi, Osman Fevzi Efendi İpek Fabrika Binaları, Fevziye Parkı, Seyitler Mescidi ve Türbesi, 2 adet tescilli İpek Fabrikası, Tohum Mektebi ve Balaban Kalesi gibi tarihi değerlerimizi de korumuş ve geleceğe taşımız olacağız. Bu projemiz de Bursa'mız için hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun